Rahsia 12 hari pulih dari pendarahan, letih & lesu semasa di awal kehamilan

20.12.13
Happy dari hati...

Assalamualaikum...
Ada berita yang buatkan aai betul-betul happy bulan Disember 2013 ni. Ada 3 jer, tak banyak pun.

1st, Besday aai 27 Disember ni... dah nak dekat dah... Insha Allah bertemu lagi hari kelahiran aai ni buat kali yang ke- 31. Dah nak tua. But it doesn't matter as long as i feel healthier day by day with my only suplemen Shaklee. Hehehe...

2nd, Aniversary pun at this month. Jatuh pada 24 disember. Semoga aniversary ke 7 tahun ini lebih mengeratkan lagi kasih-sayang antara aai dan huby. Amin.

3rd, dapat feedback best2 dari biras & customer aai.


Ceritanya begini. Masa aai balik kampung bulan lepas, sembang-sembang dengan mak mertua, mak kata wife adik ipar pun dah pregnant. Kiranye biras aai le tu. Baru 2 bulan katanye. wah... Best le mak yer..tahun 2014 dapat 2 orang cucu sekaligus. Aai pun dah masuk 36 weeks 3 days pada tarikh 19 Disember 2013.

Tapi mak kata, cian izi sebab dia lepak, letih, tak bleh buat kerja berat. Teringat pulak nak share set yang aai amik. Selang beberapa hari tu, izi pun update status dia. Katanye penat, letih, siap kuar pendarahan lagi. Eh..ini dah kita serius ni.. Lebih teruk dari aai alami waktu mula-mula pregnant dulu. Tapi aai rasa itu pun dah kira teruk sebab lepak sangat-sangat, letih & memang rasa macam dah bonyok sangat badan. Kata orang jawa. Tapi alhamdulillah set hamil shaklee sangat2 membantu aai jadi cergas sepanjang hari.

Aai pun suggest izi set yang macam aai amik.
Alhamdulillah tak sampai 2 minggu, lepas izi amik set basic hamil (vita-lea + b-complex), dia tak lagi sengsara dari pendarahan, letih dan lesu sepanjang kehamilan.

Masa aai consume set ini, amik masa 1 week aje. Lepas tu, berdesup cergas macam tak percaya pun ada. Mana taknye, cergas mengalahkan orang yang tak mengandung (especially huby..hehehe...jagan marah yer..) buat kerja-kerja umah, jaga anak dan etc ler...

Cara makan pun mudah, b-complex ambil sebiji pagi sebelum sarapan. Vita-lea pula, ambil sebiji selepas makan tengahari.

Alhamdulillah, suka dapat share kebaikan shaklee kat ramai orang. Best sangat.. So, sesiapa nak try set ni, boleh contact aai kat no kat bawah tu ea...

Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan sampingan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Aai untuk:-

FREE CONSULTATION
BEST PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!


Siti Aisah (Aai)

Shaklee ID : 1033746
aairaz.ent@gmail.com

013-7722 024 (Call, SMS, WhatsApp)

Read more ...

Ram otak kita camne nak cuci bagi bersih??

18.12.13
Assalamualaikum...

Lama-lama menyepi, boleh jadi terlupa jugak yerk.hehehe... Macam keropok le. Simpan lama-lama dalam tuperware, lemau jadinye. Tapi kalau tuperware original, tak lemau & tak hapak berbulan2 lamanye. Kalau memori kita plak, tengok pada ram otak kita jugak ler... Sama ada kita upgrade ke tak, ada buat maintainance ke tak, cuci bagi bersih ke tak..

Macam mana nak upgrade ram otak kita dengan hanya zero cost beb?

Tak payah nak terbeliak biji mata tu oi...

Dan tak payah nak buat-buat terkejut...
Senang jer...Mula-mula, sekali-kali jangan katakan tidak pada zikir setiap hari a.k.a vitamin rohani ni tau.
Sebagai permulaan, amalkan zikir kat bawah ni:
Selawat 100x, 
Istighfar 100x, 
Ya wahhab 300x, 
Lahaula Wala Quwata Illa Billah Hil Aliyil 'Azim 100x
Itu basic vitamin rohani. Mula-mula macam berat kalau tak biasa amalkan, takpe teruskan istiqamah amalkan, lama-lama jadi kelaziman & rasa best pulak.... Sebab apa best, sebab bila dah rasa kesannya pada kesihatan diri, insha Allah kita takkan lupe nak complete these 4 sets of vitamin rohani ni seawal lepas solat subuh... Aai cakap base on pengalaman. Nak suggest kat orang, sendiri mesti buat. Baru rasa seronok dan teruja dapat share pengalaman dengan orang lain. Cuba lah...

Lepas ni, aai cite plak camne nak cuci diri kita bagi cergas & bertenaga disamping vitamin rohani kat atas tadi, pada kos lebih murah dari secawan teh tarik kedai mamak untuk sehari tau... Jangan tak percaya...

Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan sampingan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Aai untuk:-

FREE CONSULTATION
BEST PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!


Siti Aisah (Aai)

Shaklee ID : 1033746
aairaz.ent@gmail.com

013-7722 024 (Call, SMS, WhatsApp)
Read more ...

Tak percaya cakap mentor, tapi buat aje...Tapi hasilnye, aai yang jadi macam tak percaya.

8.12.13
Assalamualaikum.

Sebelum ni kerjanya menghadam ayat-ayat mentor.
Mulanya macam tak percaya.
Betul ke tak jual, tapi ada kawan atau orang nak beli?
Boleh percaya ke?

Walaupun pada mulanya aai tak percaya, tapi aai tetap teruskan amal apa yang mak nenek mentor sarankan. Checklist print out once dah join jadi ahli. Ye la, niat kena betul. Aai join sebab dah guna dan dapat manfaat, lepas tu nak sambung dapatkan manfaat dan sebarkan manfaat pada orang lain pulak. Aai tahu, masih ramai lagi insan lain yang hadapi masalah kesihatan, tapi belum jumpa suplemen yang mampu menyelesaikan masalah mereka.

Lagipun, mentor Dr. Azizan Osman kata,

"Berdosa kalau kita tak hebahkan kebaikan yang kita peroleh pada orang lain. Jangan syok sendiri sihat sorang-sorang. Kalau macam tu, buat apa Allah ciptakan ramai manusia kat muka bumi ni?"

Betul jugak tu.. Kita kalau dah sampai ajal pun, bukan dapat gali kubur sendiri kan..kan...kan...
Insaf-insaf...

Nak buat dhuha, nak buat tahajjud, nak berzikir dan doa-doa khusus untuk kesejahteraan hidup dan nak luaskan kuasamu...hehehe...tagline johor. Selingan cket, aai orang johor. Nak luaskan rezeki. Nak minta pada Allah pun kena ada 'totokromo' nye kata orang jawa. Maksudnye ada aturannye, step by step kata mat salehnye. Ini antara sebahagian pengisian checklist mak nenek mentor. Ada banyak lagi, sape yang nak tahu, jangan segan-segan inbox aai. Nanti pasti aai dan mak nenek mentor bimbing dari mengesot macam suster ngesot tu, hehehe... sampai le pro pandai buat blog dan macam-macam lagi yang best-best. Yang bestnye, group shaklee yang aai join ni memang best. Makin dekat je rasa diri ni hubungannya dengan yang Maha Pencipta. Allahuakbar...

Mula-mula amalkan checklist mak nenek mentor, memang rasa beraaaaaat sangat. Maklumlah, tak biasa buat. Bukan senang nak amalkan sesuatu yang belum menjadi kelaziman kita. Ya kannn...

-------------------------------------------
Apa cerita yang magic sangat tu????
---------------------------------------------------

Dah cuba buat yang disuruh buat tanpa banyak tanya sebab mak nenek mentor kata, kalau menuntut ilmu tu jangan banyak tanya kalau disuruh. Buat aje! Just do it!

Perubahannya...setiap hari jadi macam magic.
Urusan jadi mudah
Yang sukar jadi mudah
Yang macam mustahil, jadi kenyataan

Macam tak percaya, ingatkan susah sangat nak jual produk shaklee ni,
rupa-rupanya mudah...

Rupa-rupanya itulah yang mak nenek mentor katakan kaedah 'panggil-panggil' untuk dapat customer.
Tak menjual pun..
Tak promote pun..
Belum sempat share pun...

Tapi pagi2 lagi lepas subuh, ada le kawan lama whatsapp tanya pasal produk.
Pelik kan?
Dia tanya "Omega guard ada tak? aku nak beli. Dulu amik lecithin, sekarang nak amik OmegaGuard pulak."
(Klik sini untuk tahu khasiat OmegaGuard)
Tanya berapa harga, terus beli. Close sale tak sampai 10minit.

Of coz amalkan teknik nak layan customer on whatsapp or sms. (Mentor provide jugak dalam group, best kan...)

Then, tanya tak huby tak amik ke set yang sama, mana tahu dapat result dengan cepat.
Aai suggest full set produk yang patut huby amik.

Close sale lagi!!!...
Alhamdulillah...

Siap sedia transfer mbb tak sampai 30minit.

Macam biasa, update customer database mak nenek mentor bagi. (best tu, full support tau dari group),
tiba-tiba kawan tadi whatsapp lagi.

"Alfalfa ada ready stock tak? berapa harga dan biji. Aku tak ingat harga lar. Akak aku yang nak ni, bukan aku."

"Oh..botol size kecik 330biji, harga sekian....Botol besar 700 biji, harga sekian. tapi kalau beli botol besar jimat sangaaaaaaat tau...beza harga sekian...."

Wah!!Magic lagi...

Close sale lagi sekali, my fren amik 700biji alfalfa.(Klik sini untuk dapatkan kebaikan alfalfa)

Alhamdulillah....
Inilah yang mulanya aai tak percaya cakap mentor, tapi akhirnya terpaksa percaya.
Jadi, segala usaha aai buat atas nasihat mentor, takkan aai buat dengan terpaksa lagi...
Dan memang takkan beriya-iya nak tanya kenapa. Buat aje..Buat aje kerana Allah....

Allahuakbar...Tiada daya upaya melainkan dengan kekuasaanNya. Amin.

Akhirnya, persoalan aai terjawab juga selama ini.
Itulah perkongsian aai untuk kali ini, moga memberi manfaat buat yang membaca entry aai kali ini. Bagi yang nak join shaklee bermodalkan hanya 2angka tapi nak menjana 3,4,5,6 angka. Nak percaya atau tak percaya, sila sms/whatsapp aai kat no HP aai 013-7722024. Boleh juga inbox aai kat fb: husna humaira

Kita sembang-sembang tambah kenalan okey...
Kalau masih tak percaya jugak, meh baca e-book nenek mentor aai, baca pengalaman bagaimana beliau daripada seorang engineer berpendapatan 5k, berhenti kerja dan jaga anak sendiri sambil buat biz online. Download aje, link kat bawah ni tau...Baca, jangan tak baca. Rugi tak baca, ilmu free2 ni...

http://www.ebookniaga.com/sorryboss/aira
http://www.ebookniaga.com/sorryboss/aira

Salam petang ahad.... :)

Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan sampingan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Aai untuk:-

FREE CONSULTATION
BEST PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!


Siti Aisah (Aai)

Shaklee ID : 1033746
aairaz.ent@gmail.com

013-7722 024 (Call, SMS, WhatsApp)
Read more ...

31 Kelebihan OMEGA (Minyak Ikan) yang perlu kita ambil tahu

5.12.13
Hari ni dah 4hb Dec, baru hari ini aai nak umumkan promosi bulan ni. Lambat inform sebab uruskan order bulan lepas iaitu set hamil (klik sini) untuk customer yang dah lama tunggu produk sebab out of stock untuk produk zinc (klik sini). Bagi aai, omega ni memang bagus... Lebih-lebih lagi kalau dapat customer yang memang super concern (sangat mementingkan) kesihatan. Tak payah cerita banyak. Cer baca entry aai yang  ---> ini. Hehehe... Tapi bagi super duper nenek mentor aai (mama cery) dia punye regular2 customer yg tahu melalui FB, dah order siap2... masing2 ambil 2 sekaligus... tapi ada gak yg ambil 6 sbb buy 6 free 1 bulan ni... Hebat tak hebat nenek mentor aai nie.. Idola aai untuk pencapaian 6 angka pendapatan 3 tahun dari tahun 2013 iaitu tahun 2016. Insha Allah. Amin.


Cerita sikit-sikit aje bab lain, aai nak cerita banyak pasal omega ni je. Entry sebelum ni aai ada cerita, aai makan omega dari brand Neurogain khas untuk ibu mengandung. Itu pun setelah tanya doktor & buat research sendiri suplemen apa yang dapat jadikan alternatif untuk gantikan vitamin yang klinik gov. berikan. Selepas buat research kat internet, aai buat keputusan untuk ambil obimin + neurogain. Tapi dah stop dah, baik aai amik OmegaGuard Shaklee + Vitalea (Klik sini) + B-complex (Klik sini). Kenapa? Sebab hasilnya suberb best!! Jom tengok comparison kat bawah ni:

*ISSFAL :  International Society for the Study of Fatty Acids and Lipids

Omega 3 adalah asid lemak penting yang mengandungi EPA dan DHA yang sangat penting untuk perkembangan memori dan menajamkan minda. Namun tubuh manusia tidak boleh menghasilkan EPA dan DHA ini dan kita perlu mendapatkan sumber EPA dan DHA dari sumber makanan dan juga supplemen. 

Sumber EPA dan DHA yang terbaik adalah dari haiwan seperti ikan berbanding tumbuh-tumbuhan yang sukar ditukarkan oleh enzim tubuh.
Tahap enzim tubuh yang bagus dapat memproses kesemua EPA, DHA, ALA dan lain-lain yang lagi yang terkandung dalam Omega 3 dengan maksima. Tak guna juga kita ambil makanan yang tinggi kandunga DHA, EPA dan lain-lain kalau enzim tubuh tidak berfungsi dengan baik.
Jadi amat penting pastikan tubuh dalam keadaan sihat supaya kesemua zat dan nutrien dari makanan dapat diserap dengan baik.

------------------------
SUMBER OMEGA 3
------------------------
Kelebihan Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee :
1. Diesktrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)
2. Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik. 
3. Mengandungi 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak hati ikan.
4. Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu-
    satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3
    semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.
5. 1 kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA.
6. Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal 
    berteknologi terkini
7. Kaedah utlra tulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrask 
    omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, 
    merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.

----------------------------------------------------------
PERBANDINGAN KANDUNGAN DHA DAN EPA
----------------------------------------------------------

---------------------------------------------------------
31 Manfaat Omega 3 Dalam Omega Guard Shaklee
--------------------------------------------------------------------
1.  Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita

2.  Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan

3.  Mencegah salur darah dari tersumbat

4.  Omega 3 dapat mengelakkan strok

5.  Mengekalkan tekanan normal darah

6.  Membantu mengurangkan ketegangan urat leher

7.  Mengurangkan sakit kepala

8.  Merendahkan kolestrol

9.  Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan

10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL

11. Mengawal masalah obesiti

12. Mengurangkan risiko penyakit jantung

13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin

14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak

15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak

16. Membantu menyihatkan paru-paru

17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis.

18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus)

19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang

20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.

21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan

22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik 

23. Memelihara fungsi-fungsi sendi

24. Mencegah penyakit gout

25. Mencegah insomnia

26. Mengurangkan tekanan emosi

27. Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan

28. Membantu memperbaiki masalah autism

29. Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive

30. Mengurangkan masalah schizophrenia

31. Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak

---------------------------------------------------------------------
Siapa Perlukan Omega 3 Untuk Menyokong Tahap Kesihatan?
---------------------------------------------------------------------

1. Warga Emas

2. Pesakit Jantung

3. Wanita

4. Wanita yang telah melahirkan anak

5. Pesakit darah tinggi

6. Orang yang selalu lupa

7. Kanak-kanak berusia 1 tahun dan ke atas

8. Pelajar

9. Ibu menyusu

10. Ibu Hamil

11. Orang yang mementingkan tahap kesihatan yang bagus

Jom kita tengok testimoni aai dari blog kawan-kawan yang sama-sama dapat manfaat OMEGAGUARD.





Nak anak minat membaca, tengok video ni dulu ya...


ini kajian universiti Oxford tau...

Bulan promosi ni, harga memang tak masuk akal nak dibanding dengan khasiatnya... sabo ajelah...



Oklah. selesai tugas aai share kebaikan dengan insan lain yang aai kenal mahupun tak kenal. Yang tak kenal, jangan lupe add fb aai (klik sini), boleh kita kongsi cerita best-best kan..

Hidup bukankah untuk memberi manfaat untuk insan lain? kan...

Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan sampingan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Aai untuk:-

FREE CONSULTATION
BEST PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!


Siti Aisah (Aai)

Shaklee ID : 1033746
aairaz.ent@gmail.com

013-7722 024 (Call, SMS, WhatsApp)
Read more ...

Hadiah untuk kawan lama yang suke skip breakfast!!!!

3.12.13
Alhamdulillah
Last week balik kampung huby...
Dalam masa yang sama jugak, nak deliver ESP + FREE GIFT kat member lama.

-----------------
ESP + Freegift
-----------------


Senang kalau orang dah kenal ESP ni.. (Untuk tahu khasiat ESP, Klik sini). Cuma bagitau berapa harga boleh diskaun, then terus beli. Itu le kalau memang produk bagus, orang tak banyak tanya. Lebih-lebih lagi, kalau customer memang consume produk ni sebelum ni. Kawan lama aai ni dah guna pun ESP sebelum ni, katanya bila ambil ESP, kalau skip breakfast berat mcm kuih or karbohidrat ke, masih boleh maintain tak lapar sampai tengahari. Cuma minum ESP satu sudu besar dengan milo suam ke, horlick suam ke atau bancuh dengan air suam aje. Ada sesetengah orang jadi loya minum gitu aje, sebab tu dicampur dalam minuman malt yang lain.

Kenapa air suam? Sebab sumber protein dalam ESP akan musnah dengan air panas, maka khasiat pun kurang. 

Gambar dari Google : Aai beli kale pink (wangi!!!)

-----------
Sabun??
-----------
Sebenarnya, disamping saya hantar ESP tu, saya juga ada beli sabun cuci baju dengan kawan lama saya ni. Kawan sejak tadika sampai sekolah menengah. Macam mana boleh terbeli sabun cuci baju ni? Borak punye borak kat group whatsapp sekolah rendah, dia bagi tahu dah lama dia guna sabun ni. Dia tak cakap pun nak jual, tapi dia share pengalaman dia pakai sabun ni, wangi dan jimat dan jimat dan jimat...Hehehe...

Siapa yang tak suka barang murah tapi bagus kan?? Katanya formula yang sama dengan sabun DYNA**. So, aai pun try guna. Hasilnya, memang wangi. Tak payah guna DOW** pun ok. Cuba buat kira-kira jap. Biasa huby beli Dyna**. Aai agak-agak aje, biasa huby beli = 4.7kg (5liter) = RM28.00 so, untuk 10liter = RM28 x 2 = RM56.00.

If guna detergent baru beli tu 10 liter = RM35 je
Penjimatan = 40% (jimat RM21.00)

Ok aje, cuma takde jenama. Ala kalau hantar dobi pun, sabun tu jugalah yang digunakan kan... :) Tapi bagi sesiapa yang pengguna tegar sabun yang aai sebutkan diatas tu, nak teruskan guna pun buleh. Pilihan di tangan anda... Ye tak?? 

Sehingga berjumpa lagi di lain entry. Babai...

Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan sampingan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Aai untuk:-

FREE CONSULTATION
BEST PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!


Siti Aisah (Aai)

Shaklee ID : 1033746
aairaz.ent@gmail.com


013-7722 024 (Call, SMS, WhatsApp)




Read more ...

Demam 3 beranak dah baik, baru senang hati

2.12.13

Itu ucapan pertama sekali keluar dari mulut pagi-pagi hari tadi pukul 5.13am selepas baca doa bangun tido. Mana taknya, happy ler bila cek suhu huby, Radhi & Rais come back to normal..

Last time, suhu Rais cecah 40 darjah tau.. Risau sangat, dah terdetik juga dalam hati, alahai...lama lagi nak sembuh nie... Tapi cepat-cepat ubah persepsi tu jadikan terbalik. Tukar semula... Ala..kejap je nie..Esok mesti dah okay dah....

Then, nak dijadikan cerita, petang tu diaorg ajak gi playground sambil bawa bola sepak memasing sorang sebiji (ayahnye baru belikan semalam). Tapi bila sampai kat sana, dah penuh anak cine main kejar-kejar, main bola, main nyorok2. Badan diaorg kalau kecik xpe, ini besar gedabak. Memang kalo terlanggar Radhi & Rais, xde maknanye ler...
And today, all of them was 100% recovered.
Syukur...

Syukur juga, selama demam anak beranak bertiga tu (ayah, abang & adik), ummi tetap kekal maintain sihat walafiat dengan izin Allah. If ummi demam gak, memang parah le... Siapa nak jaga tiga beranak yang demam tu. Ummi yakin dengan izin Allah dan berbekalkan vita-lea (klik sini) + B-complex (klik sini), ummi dapat tepis virus-virus tu dari badan ummi dan baby dalam perut yang dah masuk 34 weeks ni.. Syukur lagi dan lagi. Alhamdulillah juga bila adik & abang demam tak merengek2. Baik aje dia orang. Ayah dia orang lagi le baik. Makan ubat & tdo. Cuma bila badan si ayah panas, nak letak kain basah kat dahi, tak nak pulak. Tapi kalau anak yang kata tak nak, tau pulak marah dia kat anak, bahaya katanye... Hehehe...

Lama juga rehat buat entry kat blog ni.. Hampir 2 minggu. Hampir 2 minggu juga mereka demam. Panas tak surut. Maksudnya, lepas makan ubat panas semula badannya. Fokus kat mereka bertiga, segala entry stop.. Anak demam tak boleh amik ringan. Kena sentiasa pantau suhu. Tak nak kes sawan berulang kembali.

Dengan itu juga, aai kena kembali qada' segala entry yang tertunda dan promosi2 gempak... Satu persatu aai akan ganti ye... Amin...

Syukur..syukur..syukur....


Read more ...

Makin Sakit Badan Lepas Makan Suplement

23.11.13


Assalamualaikum...

Ini sesuatu yang mengejutkan mula-mula join Shaklee. 

Aai tanya seorang kawan yang dah try consume produk shaklee (set kesuburan)
"Camne lepas amik GLA & huby amik Zink?" Dengan perasaan penuh semangat nak dengar feedback.
"Aku makan tak sampai sebulan, then aku stop kak. Badan sakit-sakit lar kak. Maybe tak serasi dengan badan kot, kang if teruskan, makin teruk pulak"
Ala, cemane ni..
Tapi jangan lah risau.. sebenarnya itulah namanya healing crisis.
Customer kata makan supplement shaklee ni bukan tambah sihat,makin sakit ada la..aik?biar betul????
ada yang kata baru makan sehari terus demam,ada yang selsema,ada yang muntah,cirit birit,naik ruam,naik jerawat,letih satu badan sampai tak boleh bangun,pening,makcik2 yang sakit lutut tu makan vitamin shaklee bertambah tambah sakitnya sampai tak boleh jalan pun ada...

Ada yang jadi terlebih cergas sampai tak boleh tido...hadooiiii...kes berat ni...

Ada juga yang baru consume 1st day, dah terlebih kenyang. Tak payah makan banyak-banyak...
Tengok testimoni yang terbaru ni...
Tengok kelebihan lain ESP & freegift jika beli. (Klik sini)

Bila kita sakit selepas pengambilan vitamin shaklee, itu tandanya badan kita ada PERUBAHAN POSITIF...
ni bukan bermakna badan kita tak sesuai dengan vitamin shaklee ya...ni dinamakan HEALING CRISIS/KRISIS PENYEMBUHAN..

kalau supplement ni tak sesuai dengan kita, dah sah-sah mesti kita dah terlantar dalam ICU..


--------------------------------
HEALING CRISIS TU APA??
--------------------------------
Healing crisis(hc) ni terjadi di saat tubuh anda sedang membersihkan segala toksin dan kotoran yang sudah lama duduk bersenang lenang dalam tubuh anda...ia bukanlah bermakna tubuh tidak serasi dengan supplement, tapi ia menandakan ada tindak balas yang sedang berlaku di dalam tubuh anda...

Apabila kita ambil makana yang bernutrisi tinggi seperti vitamin shaklee, nutrien ni akan bertindak balas dengan oksigen dan menjadikan sistem dalaman kita berkerja dengan lebih baik dan cergas...tu maknanya tisu2 dan sel2 mula membuang toksin2 tu..

Sebab tu bila first time kita ambil supplement,kita akan rasa tak sedap badan..Namun ini bukan kesan sampingan tau, ia adalah tindak balas yang normal...tak perlu risau dan tak perlu hentikan pengambilan supplement ya...teruskan...aai pun kena crisis healing bila amalkan set hamil dulu. Mujur tak lama, dalam 1 week gitu. Kalau ada healing crisis ni, itu tandanya sistem badan aai mula berkerja untuk menukarkan sel2 lama/mati dengan yang baru dan segar..hehe..takdalah senyap ja kan..ni makan apa supplement pun takda tindak balas positif tak best la...


----------------------------------------------------------
APA NAK BUAT BILA KENA HEALING CRISIS???
----------------------------------------------------------
Cara nak mengatasinya, cuba cara-cara di bawah ni. Moga membantu.


  • Minum air masak banyak2...3-4 litre sehari untuk bantu badan flush out toksin tu cepat2..
  • Relax...bertenang..jangan gelabah..heh
  • Think positive
  • Rehat banyak2,doa pada ALLAH supaya ALLAH mudahkan segalanya...insyaallah healing crisis ni tak ambil masa yang lama..
  • Teruskan pengambilan vitamin,tak perlu berhenti ya..

----------------------------------------------------------
UNTUK KEPASTIAN,RUJUK SITUASI DI BAWAH:
----------------------------------------------------------

  1. Apabila makan supplement rasa nak demam, letih satu badan, pening, loya, cirit dan sebagainya itu bermakna anda sedang mengalami healing crisis,jangan risau,ia akan beransur hilang,teruskan pengambila vitamin dan minum air 3-4litre sehari..
  2. Makan supplement dan 2-3 bulan tapi langsung takda sedikit kesan pun?? Ini maknanya badan anda menghadapi masalah untuk menyerap vitamin oleh sebab2 tertentu...bagitau pada distributor anda supaya mereka boleh membantu anda..
  3. Apabila makan vitamin shaklee, terus naik ruam, gatal, bintik2 yang banyak dan sebagainya bermakna anda mempunyai alahan terhadap vitamin/supplement yang mengandungi herba seperti alfalfa complex..
Ok sekarang dah tau apa nak buat kan...
Lepas ni kalau makan apa-apa suplement pun, tak semestinya produk shaklee aje, produk jenama lain yang berasaskan bahan semulajadi, jika anda menghadapi crisis healing, cuba kaedah kat atas tadi ok.

Jadi...SELAMAT BERSHAKLEE...aai doakan yang terbaik untuk anda semua...insha-Allah...jangan lupa doa pada ALLAH minta Allah bagi keberkatan pada apa yang kita amalkan..

Bila dah dapat kesan seperti mana yang kita harapkan,jangan lupa bersyukur pada ALLAH..jangan lupa pada ALLAH waktu kita senang...bila kita ingat ALLAH tak kira susah atau senang, insha-Allah bila kita dalam kesusahan nanti ,kita takkan perlukan bantuan sesiapa pun sebab ALLAH akan sentiasa bersama kita..

Kat bawah ni pula, aai copy paste dari group. Boleh buat rujukan juga ya.

Q: Apakah yang dimaksudkan dengan krisis penyembuhan? 

A:Ia merupakan satu proses berterusan dalam badan yang mengambil masa untuk membersih dan membina semula sel-sel badan yang telah rosak akibat radikal bebas. Sebahagian dari proses ini akan mula untuk menyingkirkan toksin yang telah sekian lama terkumpul didalam badan sepanjang hidup. Semasa proses penyingkiran toksin, badan anda akan mengalami tanda atau sintom yang membuatkan rasa tidak selesa, dan ia dipanggil sebagai krisis penyembuhan. Dalam perubatan China, penyembuhan terbaik sentiasa didahului dengan krisis penyembuhan.

Q:Mengapakah krisis penyembuhan selalu terjadi selepas mengambil makanan tambahan? 

A:Menurut Professor Yoshio Niwa, seorang pakar dalam nutrisi molekul, apabila kita menambahkan pengambilan nutrien, nutrien itu akan bertindak balas dengan oksigen didalam badan. Dan tindak balas ini akan merangsang organ badan bagi menjalankan proses pembersihan, penyingkiran, menggantikan tisu yang lama dengan tisu yang baru dan lain-lain lagi dengan berkesan. Sebagai contoh, anda akan mengalami ruam pada kulit, lebih banyak pergerakan usus, dan ini merupakan satu tanda bahawa badan sedang menjalani proses menyahtoksin. Bayangkanlah sekiranya badan anda seperti besi paip yang berkarat, dan bila anda meletakkan serbuk anti karat atau pencuci paip, banyak karat yang terhakis akan keluar daripada dinding paip tersebut, dan itu akan menyebabkan anda berasa lebih teruk serta banyak kotoran-kotoran yang terdapat di sekeliling paip itu. Tetapi selepas karat itu disingkirkan, paip tersebut akan menjadi lebih baik dan kembali bersih seperti baru.

Q:Adakah krisis penyembuhan petanda yang baik? 

A:Ya. Krisis penyembuhan merupakan satu petanda yang menunjukkan rawatan atau makanan kesihatan yang diambil benar-benar berkesan. Sesetengah orang akan berfikir yang sintom mereka menjadi semakin teruk, tetapi hakikatnya ia adalah proses penyembuhan semulajadi dan ia ternyata petanda yang sangat baik untuk mendapatkan kesan krisis penyembuhan yang sebenar. Umumnya, krisis penyembuhan hanya berlaku kepada orang yang sihat sepertimana daya tahan mereka masih cukup kuat untuk mendapat tindak balas dari perubahan biologikal semasa proses penyembuhan itu berlaku.

Q:Adakah setiap orang akan mengalami petanda dan simtom yang sama semasa krisis penyembuhan? 

A:Setiap orang adalah berbeza. Sesetengah individu akan mengalami krisis penyembuhan sebaik sahaja mereka mengambil makanan tambahan dan mereka yang lain hanya akan merasai selepas satu atau dua bulan. Kesannya juga berbeza. Lebih banyak toksin di dalam badan, lebih teruk lagi krisis penyembuhannya.

Q:Secara umumnya, berapa lamakah tempoh bagi krisis penyembuhan ini?

A:Ia sebenarnya bergantung kepada keadaan kesihatan individu tersebut. ia mungkin mengambil masa dalam tempoh 2-3 hari atau mungkin berbulan lamanya.


Q:Ramai orang bertambah baik selepas mengambil makanan tambahan, tetapi walaupun saya masih mengambil makanan tambahan, saya masih lagi tidak merasai sebarang perubahan, Mengapa?

A: Secara umumnya, selepas 1-2 bulan pengambilan makanan tambahan,anda sepatutnya telah merasai perbezaannya (cth. Tenaga bertambah, pergerakan sistem usus yang lebih baik, dll.) sekiranya tiada sebarang peningkatan, anda berkemungkinan mempunyai masalah seperti:
  • Tidak mengamalkannya setiap hari
  • Tidak mengikut dos yang telah di cadangkan
  • Takut kepada krisis penyembuhan, lalu berhenti dari mengambilnya
  • Pemakanan yang tidak sempurna serta mengamalkan gaya hidup yang tidak sihat
  • Mengalami penyakit kronik yang memerlukan tempoh yang panjang untuk sembuh
  • Mengalami keadaan yang kronik yang membuat anda hilang keyakinan dalam mana-mana rawatan mahupun makanan tambahan
  • Mengalami masalah emosi
Oklah. selesai tugas aai share kebaikan dengan insan lain yang aai kenal mahupun tak kenal. Yang tak kenal, jangan lupe add fb aai (klik sini), boleh kita kongsi cerita best-best kan..

Hidup bukankah untuk memberi manfaat untuk insan lain? kan...

Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan sampingan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Aai untuk:-

FREE CONSULTATION
BEST PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!


Siti Aisah (Aai)

Shaklee ID : 1033746
aairaz.ent@gmail.com

013-7722 024 (Call, SMS, WhatsApp)

Read more ...

Ajaibnya 17 Kebaikan vitamin Zink

17.11.13

Sebelum ni tak tahu menahu pun apa fungsi Zinc dalam kehidupan seharian aai. Rupa-rupanya dapat mengurangkan keguguran rambut. Puas dah one of my fren cari produk anti keguguran rambut yang dialaminya. Boleh la suggest dia ambil Zinc lepas ni.

Oklah, entry kali ni nak cerita 17 kelebihan suplemen zinc yang ajaib ini. Sumber asal 17 kelebihan zinc di bawah ini aai petik dari blog MamaFaiz.. Thanks dear for the info sharing.

Sebelum itu tahukah anda bahawa zinc merupakan vitamin yang diperlukan dalam aktiviti metabolisma badan sebagai komponen penting enzim.Ia memainkan peranan penting dlm sistem imunisasi , pertumbuhan dan perkembangan seksual seseorang.

-------------------------------------
17 kelebihan suplemen zinc yang ajaib
-------------------------------------
Penjagaan Kulit
Kajian telah menunjukkan zink berkesan untuk menyembuhkan jerawat atau acne. Ia adalah lebih berkuasa daripada placebo dan penggunaan ubat-ubatan antibiotik masih dianggap lebih berkesan.

Ekzema
Juga dipanggil sebagai dermatitis atopik, adalah gangguan keradangan dan kulit yang kronik. Ia adalah sebahagian besarnya disebabkan oleh kekurangan zink di dalam badan. Zink memainkan peranan yang penting dalam penyembuhan jangkitan kronik dan membantu badan memulihkan keupayaan untuk sembuh dengan sempurna.

Jerawat
Mineral ini adalah penting untuk memadam jerawat dari kulit. Ia bertindak mengawal selia jumlah testosteron di dalam badan yang memainkan peranan yang dominan dalam menyebabkan jerawat. Di samping itu kepadanya, zink juga berkaitan dengan sintesis kolagen yang membantu dalam menormalkan jumlah minyak kulit dan mengekalkan kulit yang sihat.

Penyembuhan luka
Kekurangan zinc menyebabkan lambat penyembuhan luka. Badan manusia mempunyai beberapa enzim yang bergantung pada zink, yang menggalakkan sintesis kolagen yang seterusnya membantu dalam penyembuhan luka.

Gangguan Prostat
Zink sangat penting dalam menangani gangguan prostat. Kekurangan zink menyebabkan pembesaran kelenjar prostat dan menjadikannya terdedah kepada kanser . Ia adalah dinasihatkan untuk mengambil 15mg zink setiap hari, di bawah pemerhatian rapi perubatan, apabila mengalami masalah prostat.

Hilang berat badan
Zink memainkan peranan utama dalam penurunan berat badan dan mengawal selera makan.

Mengandung
Ia adalah penting untuk pembaikan dan fungsi DNA. Ia diperlukan untuk pertumbuhan cepat sel-sel dan membangunkan unsur-unsur utama sel semasa kehamilan.

Pembiakan
Bagi lelaki, zink membantu dalam spermatogenesis dan pembangunan organ-organ seks. Sementara di kalangan wanita, ia membantu dalam semua fasa pembiakan, termasuk peringkat kelahiran dan penyusuan.

Fungsi Biologi
Zink memainkan peranan penting dalam banyak fungsi biologi seperti pembiakan, kawalan penyakit kencing manis, tahap stres, rintangan imun, bau dan rasa, pertumbuhan fizikal, selera makan dan penghadaman.

Jangkitan
Zink membantu seseorang untuk mengesan rasa dan bau, memberikan bantuan kepada penyembuhan luka, meningkatkan imuniti dan membantu dalam menggalakkan pertumbuhan janin. Zink membantu dalam melindungi daripada gangguan berjangkit dan jangkitan kulat termasuk paru-paru dan konjunktivitis.

Antioksidan
Zink bertindak sebagai antioksidan dan pada dasarnya terlibat dalam beberapa tindak balas biokimia yang tegas, yang termasuk sintesis protein, fungsi enzim dan metabolisme karbohidrat .

Aturan Enzim
Zink merupakan komponen beberapa enzim yang membantu dalam pertumbuhan sel, sintesis protein, tahap hormon, DNA, mengawal selia transkripsi gen, metabolisme tenaga dan lain-lain faedah kesihatan yang berkaitan dengan zink.

Kanser
Bagi lelaki, zink memainkan peranan yang penting dalam kelenjar prostat dan mencegah kerosakan awal, yang boleh membawa kepada masalah seperti kanser.

Kelesuan Kronik
Orang yang mengalami keletihan yang kronik dicadangkan untuk mengambil minyak ikan, kerana ia kaya dengan zink. Para doktor tidak mencadangkan ubat-ubatan lain yang diperlukan untuk menyembuhkan keletihan yang kronik kecuali pengambilan minyak ikan yang kaya dengan kandungan zink.

Botak
Botak menyebabkan kehilangan rambut bagi kanak-kanak dan orang dewasa. Pemulihan yang disyorkan oleh doktor kepada orang yang mengidapinya ialah dengan pengambilan diet yang kaya dengan kandungan zink. Terdapat pelbagai kapsul yang kaya dengan zink, jadi ubat-ubatan yang kaya dengan zink akan membantu mencegah keguguran rambut

Kehilangan tulang
Ia adalah penyakit apabila tulang menjadi lemah dan rapuh. Zink adalah komponen hydroxyapatite iaitu garam dan membuat matriks tulang yang kuat dan keras. Oleh sebab ini, kandungan zink perlu ditambah dalam pelan diet anda untuk mengelakkan kehilangan tulang.

Buta Malam
Pengambilan kira-kira 150-450 mg Zink akan memperbaiki penglihatan. Jadi, adalah sentiasa dicadangkan untuk mengambil makanan seperti daging lembu, kambing, tiram, ketam kerana ia kaya dengan kandungan zink dan akan memperbaiki penglihatan mata.

--------------------------------------------------------------------------
Berapa banyak zinc yang anda perlukan? Sila rujuk jadual dibawah.
--------------------------------------------------------------------------
Birth to 6 months 2 mg
Infants 7–12 months 3 mg
Children 1–3 years 3 mg
Children 4–8 years 5 mg
Children 9–13 years 8 mg
Teens 14–18 years (boys)  11 mg
Teens 14–18 years (girls) 9 mg
Adults (men) 11 mg
Adults (women) 8 mg
Pregnant teens 12 mg
Pregnant women 11 mg
Breastfeeding teens 13 mg
Breastfeeding women 12 mg

Anda berminat nak cuba suplemen zinc dari jenama Shaklee?

Nutrition Fact: 
Sebiji Zinc Shaklee membekalkan 15mg (100%) keperluan harian dan 115mg Calcium (12% daripada keperluan harian). dan oh ya Zinc bukan sahaja membantu menguatkan kutikel rambut tetapi ia dapat meningkatkan daya ingatan dan tempoh penumpuan*

Jom kita tengok testimoni customer yang dah cuba ambil vitamin Zinc Shaklee







* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Sebagai menghargai anda yang sudi membaca entry aai kali ni, sila download ebook percuma kat bawah ni.
Semoga ebook ini membuka mata dan minda anda untuk mencari part time job yang tak ganggu kerjaya hakiki anda.

http://www.ebookniaga.com/sorryboss/aira
http://www.ebookniaga.com/sorryboss/aira

Ingin menjana pendapatan sampingan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Aai untuk:-

FREE CONSULTATION
BEST PRICE ALFALFA SHAKLEE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

Siti Aisah (Aai)
Shaklee ID : 1033746
aairaz.ent@gmail.com
013-7722 024 (Call, SMS, WhatsApp)
Read more ...

20 Rahsia Kebaikan Alfalfa Shaklee Sejak Tahun 1950an

17.11.13


Sebut pasal Alfalfa ni, aai dah kenal sejak aai berada di sekolah rendah lagi. Dari mana pula aai tahu? Dari pak cik aai le.. Dulu dia juga jadi distributor Shaklee ni. Tapi masa tu memang tak tahu menahu pasal sintetik dan natural ni. Tapi kini bila usia dah menjangkau lebih dari suku abad, baru nak ambil tahu betapa pentingnya suplemen untuk badan. Maklum la, masa ni badan dah mula rasa sakit-sakit sana dan sini. Lebih-lebih lagi waktu pregnant ni. Sekarang dah masuk 32 weeks. Aaai perlukan banyak tenaga dan vitamin untuk badan aai dan baby.

Aai ingat lagi, masa tu, pak cik aai siap buat demo tentang alfalfa. Mak pun beli. Hasilnya memang tak mengecewakan. Tapi bila pak cik dah tak aktif, mak tak tahu nak beli dengan siapa. Namun kini, setelah 16 tahun berlalu, aai jumpa lagi Shaklee dan terus tangkap cintan. Ternyata produk Shaklee SUPERB!! Aai baru amalkan Vita-lea & B-complex, badan dah cergas & segar. Inikan pula kalau aai amik full set untuk set kehamilan.

Eh.. dah lari tajuk, hari ni aai nak cerita tentang alfalfa tau. Ok, sambung balik topik kita hari ni eh..
Alfalfa yang belum diproses ni tau


Alfalfa Sahklee merupakan produk pertama sekali yang dicipta oleh Dr. Forrest C Shaklee pada tahun 1950an. Maka Alfalfa Shaklee merupakan produk signature Shaklee Corporation.

Kenapa  Dr. Shaklee memilih Alfalfa Shaklee sebagai supplement pertama? Alfalfa merupakan herba tradisional masyarakat orang putih dan mereka menggunakan Alfalfa untuk pelbagai jenis keadaan kesihatan terutamanya bagi wanita selepas bersalin. Oleh sebab Alfalfa mempunyai banyak kebaikkan kepada wanita, lelaki dan kanak-kanak maka Dr. Shaklee merumuskan formula Alfalfa menjadi supplement Alfalfa Shaklee yang sangat-sangat memberi manfaat kepada jutaan manusia.



Kebaikkan Memakan Alfalfa

1. Kaya dengan vitamin dan mineral
    Alfalfa Shaklee Mengandungi vitamin B, C, E dan K dalam jumlah yang seimbang.
    Mengandungi mineral Kalsium, Magnesium, Kalium, Fosforus dan Zat Besi. Alfalfa
    Shaklee turut mengandungi, Flourida, Protein, Mineral Surih, Serat, Asid Lemak
    dan Antioksidan.

2. Alfalfa bermanfaat dalam penyerapan protien, dan karbohidrat.

3. Alfalfa juga bertindak sebagai pembersih darah

---------------------------------------
20 Manfaat Alfalfa Kepada Kesihatan
---------------------------------------
1.    Merawat gangguan pencernaan
2.    Mengawal kolestrol dalam darah
3.    Menghapuskan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh
4.    Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
5.    Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah
6.    Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan
7.    Mengurangkan simptom menopous
8.    Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan
9.    Merawat masalah sembelit
10.  Menyahkan toksik dalam tubuh
11.  Mengurangkan kesakitan otot dan sendi
12.  Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
13.  Membantu masalah penghadaman
14.  Membantu memperbanyakkan susu ibu
15.  Mengurangkan masalah pundi kencing
16.  Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati
17.  Meningkatkan kesihatan prostat
18.  Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita
19.  Menghangatkan hubungan suami isteri
20.  Membantu tingkatkan kesihatan lelaki


-----------------------------
Keistimewaan Alfalfa Shaklee
-----------------------------
1.  Sumber terbaik dari daun alfalfa (tanpa akar dan batang)
2.  Alfalfa Shaklee ditanam tanpa semburan bahan kimia
3.  Di sediakan dalam dua pek bersaiz 330 biji dan 700 biji
4.  Pil boleh dihancurkan dan dicampur dengan air sebagai minuman herba semulajadi
5.  Tidak memberi mudarat kepada bayi yang menyusu seperti panas dan cirit-birit
6.  Alfalfa Shaklee tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet tiruan.
7.  Membersihkan hati
8.  Membantu melengkapakan zat dan nutrient dalam pemakanan seseorang

Sebagai menghargai anda yang sudi membaca entry aai kali ni, sila download ebook percuma kat bawah ni.
Semoga ebook ini membuka mata dan minda anda untuk mencari part time job yang tak ganggu kerjaya hakiki anda.

http://www.ebookniaga.com/sorryboss/aira
http://www.ebookniaga.com/sorryboss/aira

Ingin menjana pendapatan sampingan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Aai untuk:-

FREE CONSULTATION
BEST PRICE ALFALFA SHAKLEE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

Siti Aisah (Aai)
Shaklee ID : 1033746
aairaz.ent@gmail.com
013-7722 024 (Call, SMS, WhatsApp)

Read more ...

Bisnes untuk kaya semata-mata atau untuk membantu insan lain?

17.11.13

Beberapa hari yang lepas dalam secret group saya di FB, salah seorang ahli beritahu, ada distributor xxxxx jual Alfalfa dan Zinc kepada sorang customer ni pada harga RM150. Then siap cakap harga dia murah sangat.

Sedangkan harga bagi kedua-dua produk ini :
Alfalfa (L) 700biji = RM97.50 (Nak tahu rahsia kebaikan Alfalfa? Klik sini)
Zinc 120 biji = RM33.75  (Nak tahu rahsia kebaikan Zinc? Klik sini)
Total = RM131.25

Tolak harga RM150 = RM18.75 (Takkan postage semahal ini?)

Ini harga belum tolak special price yang biasa kami sebagai pengedar berikan pada customer.

Saya kasihan pada customer ni, dah banyak x customer ni beli dengan distributor tu. Sampailah dia terjumpa fb page kawan saya ni, then dapat tahu harga yang kawan saya beri ni jauh lebih murah daripada harga sebelum ni dia dapat. Alhamdulillah, kawan saya dapat membantu customer ni dari ter'kena' lagi dengan distributor tu.

Lebih kasihan, apabila kawan saya memberitahu bahawa Alfalfa yang dijual ada 700biji sebotol, customer ini terkejut beruk. Pasti dia dah dikenakan kaw-kaw dengan distributor xxxxx ni...

Bila kawan saya pm harga special pada customer ni, dia lagi terkejut. kenapa murah sangat? tak rugi ker katanya. Customer ni rasa rugi sangat kenapa tak beli dengan dia sebelum ni.

Sampai hati dia mengenakan customer sampai macam tu sekali yer? Apakah niat kita sebenarnya dalam berniaga? Niat nak cepat untung @ nak mengambil kesempatan?

Maybe pada pandangan beliau, "Ala..baru sorang terkena, ramai lagi customer lain aku boleh cari..."

Tapi, sebenarnya seorang customer itulah aset kita paling penting, kerana reputasi & kredibiliti kita sebagai pemilik bisnes melambangkan masa depan bisnes kita. Takkan selamanya kita nak 'kena'kan customer? sampai bila kita nak struggle cari customer baru setiap hari? Bila reputasi dah out, ada lagi ke customer nak recommend kita sebagai distributor yang membantu menyelesaikan masalah dia? Adakah customer akan gembira bila dia terasa dirinya diperdaya? Kalau bukan kerana servis yang bagus, ikhlas dan telus, takkan mampu syarikat seperti SHAKLEE itu sendiri mampu bertahan selama hampir 50 tahun.

Kepada yang nak berbisnes.. buatlah. Tapi jangan sampai ambil kesempatan dari customer yang tak tahu. Ingat, kita buat bisnes sebab nak bantu tambah nilai hidup orang lain. Bukan sebab nak kaya semata-mata. Kita tak nak rezeki yang kita perolehi tu tak berkat. Tanggungjawab kita pasti akan ditanya di padang mahsyar kelak. Tak takut ke? Kerana hari akhirat itu adalah pasti dan itu adalah check point kita yang terakhir dalam perjalanan hidup ini. Apa nak jawab beb?? Jangan main-main...

Kita sebagai pemudah cara, sebagai penyelesai masalah kepada insan yang menghadapi masalah. Kita dijadikan di dunia ini bukan untuk saja-saja hidup tanpa arah tujuan, sebaliknya untuk memberi manfaat kepada insan lain. Betul ke? Kalau tak betul, cuba tanya kepada diri kita sendiri, kenapa Allah cipta diri kita sebagai manusia? Allah takkan mencipta setiap insan malah setiap sesuatu di dunia ni dengan sia-sia.

Jadi, jangan abaikan tanggungjawab yang Allah dah berikan kepada diri kita. Kalau kita tak bantu insan lain, ada harapankah untuk orang lain dengan sengaja Allah nak hantar untuk bantu kita? hukum karma Allah ini terjadi kepada semua insan di dunia ini. Tak percaya juga?

Cuba kita renung perjalanan seorang perompak. Dah penat-penat berjaya rompak bank, dapatkah dia hidup senang lenang bersantai mantai shopping sana sini dengan duit rompakan? Pasti jawapannya tidak. Hidupnya penuh curiga, hidup tak selamat, diburu polis, semua manusia di kelilingnya tak sukakan dia. Siapa suka kawan dengan perompak, sila angkat tangan... Takde seorang pun kan...

Cuba pula kita renungkan perjalanan hidup seorang guru yang mendidik anak bangsa untuk mendapat ilmu. Baik ilmu dunia, mahupun akhirat. Guru yang ikhlas mendidik, menyebar dan mengajar tanpa meminta balasan, pasti dihargai oleh pelajar yang diajar, malah oleh ibubapa dan ramai insan lain. Ke mana saja kita pergi, pasti di hormati tanpa kita minta. Berbeza kan dengan hidup seorang perompak.

Anda paham ke tak paham apa yang saya sampaikan nie, tarik nafas dalam-dalam, renung ke dalam diri kita sendiri. Apakah sumbangan kita kepada insan lain selama kita hidup di dunia ini?? Istighfar lah sentiasa, kerana istighfar itu pemudah cara untuk apa saja kerumitan dalam hidup kita.. Kerana dengan istighfar, menunjukkan kita sentiasa ingat akan Allah yang menghidupkan & mematikan kita.

Tak percaya, cubalah...

Sebagai menghargai anda yang sudi membaca entry aai kali ni, sila download ebook percuma kat bawah ni.
Semoga ebook ini membuka mata dan minda anda untuk menjadi khalifah Allah yang memberi manfaat kepada hidup insan lain. Wallahualam.

http://www.ebookniaga.com/sorryboss/aira
http://www.ebookniaga.com/sorryboss/aira

Ingin menjana pendapatan sampingan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Aai untuk:-

FREE CONSULTATION
BEST PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

Siti Aisah (Aai)
Shaklee ID : 1033746
aairaz.ent@gmail.com
013-7722 024 (Call, SMS, WhatsApp)
Read more ...

8 Sebab Kenapa Kita Perlu Minum Air Banyak2

15.11.13


1. Turunkan berat badan. 
Percaya atau tidak, dengan banyakkan minum air putih boleh menurunkan berat badan anda. Air tidak mempunyai kalori, tiada carbohydrate, tiada protein. Gantikan minuman berkalori tinggi anda seperti jus, kopi, teh tarik kepada air putih yang kosong nilai kalorinya. Dan dipercayai, sekiranya anda minum air putih 20 minit sebelum anda makan, boleh mengurangkan kadar pengambilan makanan anda.

2. Merawat sakit kepala.
Antara simptom dehydration adalah sakit kepala.

3. Memberi tenaga.
Dehydration boleh menyebabkan kita cepat letih, pening2 dan banyak lagi simptom2 lain.

4. Kulit yang cantik.
Nk kulit cantik??haaa, minum air byk2 ye..minum air secukupnye boleh membuatkan kulit menjadi sentiasa lembap dan berseri2.. Boleh amalkan selama seminggu untuk buktikan kenyataan saya ni...amek wudhu' pon antara blh serikan muke ye cik kak..:P

5. Masalah pencernaan.
Air sangat membantu proses pencernaan makanan dalam perut kita. Air juga boleh memulihkan kandungan berasid dalam perut kita dan juga elakkan masalah sembelit.

6. Cleansing (pembersihan dalaman)
Salah satu cara untuk membuang toksin dari badan kita adalah dengan minum air dengan banyak. Kita akan kerap ke tandas tapi jangan risau. Tahniah kerana itu tandanya anda sihat dan badan anda sedang berusaha membuang toksin! wuhuu!

7. Tingkatkan kebolehan bersenam.
Dehydration adalah juga punca badan anda tidak dapat bersenam dengan bagus.

8. Mengurangkan risiko kanser.
Minum air secukupnya boleh mengurangkan risiko kanser kolon sebanyak 45%, kanser buah pinggang sebanyak 50% dan jugak kanser payudara.

Bagaimana hendak mengetahui kandungan air yang kita minum cukup ke tidak?

Tapi, pakar pemakanan mencadangkan bagi anda untuk minum 1 liter air bagi setiap 25kg berat anda. Jika berat anda 50kg, anda perlu minum 2 liter air setiap hari minimum. Tp itu untuk membolehkan anda maintain berat badan anda, tp jika untuk kurangkan berat badan anda, of course la kna minum lebih dari tu ye..Ingat!jgn minum byk air sekaligus, minum la sket2 tp biar dpt capai 3liter sehari.. :)

atau....

anda boleh buka website ini untuk mengira dengan lebih lanjut mengikut berat badan, cuaca tempat anda tinggal dan sebagainya : Klik sini
Read more ...

Mengapa Perlu Ucap Alhamdulillah Bila Anak Demam

12.11.13
Bagaimana kesihatan anda & anak anda sekarang?

Sedang demam? Selsema?

Ucapkan alhamdulillah.

Allah sedang menambah antibodi badan anak kita.
Kita cuma perlu kawal suhunya tidak terlalu panas.

Bagaimana caranya?

* Pakai cool fever (letak di belakang tengkuk, dahi) - optional

* Sentiasa basahkan kepala (ubun-ubun : atas dahi anak)

* Bagi ubat demam ikut arahan doktor

* Bacakan al-fatihah dan sebutkan nama anak (niat sembuhkan demam & beri minum)

* Sentiasa sebutkan kata +ve bahawa anak pasti sembuh dengan segera

Allah juga nak tambah pahala si ibu juga si bapa dalam merawat anak2.

Indahkan berbaik sangka dengan Allah. Sbb Allah tak pernah zalim.

Ibubapa sayang anak
Anak sayang ibu bapa
Allah sayang ibu bapa dan anak
Kita semua sayang Allah 

Hidup bukankah untuk memberi manfaat untuk insan lain? kan...

Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?

Ingin menjana pendapatan sampingan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Aai untuk:-

FREE CONSULTATION
BEST PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

Siti Aisah (Aai)
Shaklee ID : 1033746
aairaz.ent@gmail.com
013-7722 024 (Call, SMS, WhatsApp)

Read more ...

Bagus sangat ke Shaklee ni?

11.11.13
Tahu tak sebenarnya banyak multivitamin di pasaran yang tak berkesan?


Tahu tak apakah faedah yang anda dapat daripada multivitamin yang anda beli di pasaraya? Kebanyakkan vitamin dari pelbagai jenama yang anda dapati di pasaraya tidak dijamin keberkesanannya. 

Ye, betul. Jadi, jangan bazirkan duit anda dengan membeli multivitamin yang anda tidak pasti keberkesanannya.

Apa nak buat?? Untuk pastikan nilai duit anda berbaloi, lebih baik lakukan sedikit kajian mengenai multivitamin yang benar-benar berkesan untuk meningkatkan tahap kesihatan anda.

Persoalannya sekarang, ada sesetengah orang bertanya,
"Bagus sangat ke produk Shaklee ni?"
"Dah dapat rank no 1 ke Shaklee ni?"

Jawapannya tidak! Sebab produk2 Shaklee tersenarai ranked ke 4 dunia.

Menurut kajian selama 6 tahun oleh sumber di bawah :
http://bit.ly/1azPVv9

Tak percaya? Anda lihat sendiri jadual di bawah. Ini adalah senarai 101 jenama produk supplemen mengikut ranking. (Untuk senarai penuh, sila klik sini)

Vitamin supplemen yang melebihi score 8.0 dikategorikan sebagai produk terbaik. Walau bagaimanapun, hanya 8 daripada 101 produk yang melepasi benchmark ini. Para pengguna disyorkan untuk mengambil produk multivitamin yang melepasi score 8.0 ke atas. Jika anda sedang mengambil produk supplemen tertentu, sila semak ranking produk tersebut di dalam jadual di bawah.
-----------------------------------------------------
We analysed 101 multivitamin products were and assigned each of them a score from 0 to 10, 10 being the highest. A score of 8.0 and above is a sign of an excellent product. However, only 8 out of the 101 products were able to surpass this benchmark.
Effectiveness scores of all 101 multivitamin brands (listed in order of their rank)
-----------------------------------------------------

Sila klik SINI, sebagai panduan memilih multivitamin yang berbaloi untuk diri anda.
Tak payah ragu-ragu lagi. Pilihan di tangan anda!

Hidup bukankah untuk memberi manfaat untuk insan lain? kan...

Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan sampingan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Aai untuk:-

FREE CONSULTATION
BEST PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

Siti Aisah (Aai)
Shaklee ID : 1033746
aairaz.ent@gmail.com
013-7722 024 (Call, SMS, WhatsApp)
Read more ...