MTBBC - mountain bike baby carrier untuk Eja (Part ll)

14.2.16

Assalamualaikum.
Semoga pembaca blog happylife-mama@blogspot.com sentiasa dilimpahi kasih sayang dariNya dan gembira selalu.

Alhamdulillah.
Selesai pencarian baby carrier for Redza.
Akhirnya ayah eja belikan juga baby carrier untuk mountain bike ummi.

Blue colour.
Cantik sangat-sangat.
Sangat-sangat cantik.

Teruja ummi nak kayuh setiap petang bersama eja n abang-abang dia.

Actually, brand yang kami beli ni, sama dengan brand yang kami survey kat kota tinggi last 3 weeks.

Serius. Memang tak tipu. Sebiji sejibot sama.
Memang sama dengan brand yang kami dapat harga masa kat kedai basikal kat kota tu, harga tauke kedai bagi rm220 from rm230 display price.

Nak tau tak, ayah eja dapat jimat berapa rm?
Jangan jeles ye, ayah eja dapat jimat rm90.

Tak percaya?

Sila percaya. Harganya hanya rm130 sahaja.

Tapi info tauke kedai kat kota tu salah sama sekali.
Brand baby carrier untuk basikal mountain bike ini bernama polisport, nama produknya ialah maxi bubly.

Produk ni buatan Portugal.

Ya. Portugal.
Bukan buatan USA seperti dalam post aai Part l.

Maximum load 22kg.
So, Redza boleh naik, Rais pun boleh naik sebab berat rais baru 15kg.

Lepas ayah eja pasang, ummi boleh la bawa eja kayuh sampai lebam.

Misi pasti tercapai untuk mengayuh bersama anak-anak ummi tersayang.

By the way, tq so much to huby tercinta.
Ayah kayuh dengan kawan-kawan, ummi kayuh dengan anak-anak. Ok kan...

Oh ya, my huby ni terrer bab servis mountain bike. Harga berpatutan dan mengikut kelapangan.

So, siapa yang baru berjinak-jinak dengan kayuhan basikal, boleh la minta pendapat my huby nak beli bycle yang sesuai mengikut budget.

Jangan terkejut ya, harga basikal mtb ni boleh cecah harga 15k, rm20k and more than that. So, if nak beli kena mengikut budget.

Not worth it, if you wanna buy rm15k for cycle once a week.
If your income a month more than 15k boleh la.
Income other than that, boleh blah...hihihi
Anak tauke balak pun tak nak membazir macam tu kan..

Nasihat dari beliau = FOC.
Servis = boleh nego harga member-member, area Segamat, Johor sahaja.

Rate biasa di kedai untuk servis basikal mountain bike ni dari rm50 - RM100.

Tapi itu bergantung pada part yang mana nak di servis.

If tanya aai nak servis basikal, sorry ya. Memang zero.

Tapi if tanya huby, dari A sampai Z dia boleh story.

Nak jemput untuk bagi tunjuk ajar cara servis mtb bycle pun boleh. Boleh bincang bila call nanti ya.

Bayangkan dari basikal tu cerai berai, sampai boleh buat kayuh masuk tournament atau kayuhan suka-suka setiap petang. Memang tabik la. (Puji huby sendiri jap.huhuhu)

Boleh call hp aai, biar aai tapis dulu panggilan. Maklum la, my huby ni pemalu orangnya.

Dia takkan suka suki nak jawab stranger punye call. Letih nak jawab call stranger nak ngurat dia katanya...huhuhu..


Pic 1 kat bawah tu,

Nampak tak kesan gigitan gigi manusia?Itu redza punye kerja. Sila abaikan.


Pic 2 kat bawah tu,

Basikal mtb ummi yg cun melecun hasil jari2 emas my huby. (",)

So, anybody interested can call/whatsapp me ya 0137722024.

Thank you for reading.
Assalamualaikum.

Regards,

Ummi ai

No comments:

Post a comment